Spárga kaland, avagy Anya gasztro-kihívása...
2014.05.16 12:00Tegnap a férjem azzal lepett meg, hogy hozott nekem két csokor spárgát. :) Egy fehér és egy zöldspárga köteg virág helyett, nem kifejezetten klasszikus :) Viszont én nagyon örülök neki, már tervezgetem is, hogy mit készítsek belőlük... Biztosan van aki imádja, és már alig várja a spárgaszezont, mások meg nem is értik mi ez a felhajtás körülötte. Mi valahol középúton állunk egyenlőre. Legelőször egyébként Ő készített évekkel ezelött egy nagyon finom csirkés, spárgás ragut... Akkor még nagyobb konyhánk volt és nagyon szerettünk együtt főzni.
Most viszont itt a feladat: egy zöld, és egy fehér spárgás étel elkészítése!
Az egyik étel a zöld spárgából biztosan "A spárgás csirke" lesz. A spargában azt szeretem a legjobban, hogy egy kis vajjal, tejszínnel csodákat lehet vele művelni :) A zöldspárgás csirke pedig még gyors is, csak husit pirítok, a spárgát ráhalmpzom, mártast keszítek, raöntöm, összesütöm és jól megesszük, rizzsel és krumplipürével is finom. :)
A fehér spárgán már sokkal többet kellett törnöm a fejem. Egyrészt mert nem szeretnék "csirkemérgezést" kapni, másrészt mert annak azért karakteresebb az íze is. Végül beugrott, hogy egyszer már keszítettem (az első házassági évfordulónkon, és egy hét múlva múlva már a 6. lesz!!) lazac steak-et zöldcitromos fűszervajjal és párolt spárgával. Most talán nekiugrok a hollandi mártásnak is, de ebben még nem vagyok annyira biztos...