Főzött gyurma DIY

Hozzávalók:

  • 250 gr. liszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál borkősav
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl ví
  • Ételfesték, tojásfesték, tempera, vízfesték

Elkészítés:

A lisztet, sót és borkősavat egy tálban össze szoktam keverni, majd a tűzhelyen egy lábasban a vizet és az olajat elkezdem melegíteni. Ezután beleöntöm a lisztet, sót, borkősavat és elkezdem kevergetni. Jó ragacsos massza lesz, ráadásul a labas aljára réteg ül ki, esetleg meg is barnul, szóval rosszul néz ki, de nem kell megijedni! A "tészta" lassan elkezd összeállni, akkor jó, ha ,ár egy kupaccá áll össze. A gyurmát ki kell tenni egy tálra hűlni. Lábast gyorsan beáztatni. :) El lehet majd mosni mire kihül a gyurma. Miutan kihűlt a gyurma el lehet kezdeni átgyúrni, amíg sima tészta nem lesz belőle. Ezután szét lehet osztani, és ételfestékkel, tojásfestékkel vagy vízfestékkel színezni. Hűtőben hónapokig eláll :) 

Jó szórakozást hozzá!

Képekben: